8. kolo MMD poháru

Uplynul půlrok a už je tady opět další kolo jedné z nejlepších tvůrčích soutěží na NicoNico Douga – MMD Cup. Pro ty, kteří si nevšimli předchozích dvou kol, o kterých jsme tady za krátkou dobu existence Konaty už stihli informovat, jen v krátkosti zopakuji o co jde. MMD Cup je amatérská soutěž videí, vytvořených za použití programu MMD (Miku Miku Dance) která se odehrává každý půlrok na známém japonském video serveru NicoNico Douga. Soutěž je organizována fanoušky pro fanoušky a je tedy bez finančních nebo hmotných odměn, zato však přístupná všem, kteří mají zájem a chuť tvořit. Odměnou pro vítěze je vyhlášení v závěrečném videu a samozřejmě také obdiv a uznání komunity tvůrců.

Ale teď už k současnému, v pořadí již osmému kolu. Témata jsou tentokrát následující: katakanou napsané neko, které s největší pravděpodobností znamená kočku, dále aniki, což může být starší bratr nebo případně šéf party, „.“, což je překvapivě tečka, joururi, neboli tradiční hudební doprovod k bunraku, usohappyaku, čili samé lži a jako poslední Pythagora switch revenge, což je pokračování tématu z minulého kola o srandovních udělátkách, které ale nemají žádný praktický význam. Interpretace významu kategorií je opět nechána zcela na autorovi.

Nahrávání hlavních soutěžních příspěvků začalo v pátek 10. 2. ve 21:00 japonského času a skončí v pondělí 13. 2. v ten samý čas. Hlasování začalo taktéž v pátek a bude pokračovat do pondělí 27. 2., 21:00 hodin japonského času. Body do hlasování se jako už tradičně počítají záhadným, magickým vzorcem z počtu shlédnutí, komentářů a zařazení do mylistu, které dané video během hlasovacího období nasbírá. To znamená, že se hlasování můžete zúčastnit i vy a to jednoduše koukáním na videa a jejich případným přidáváním do playlistu. Z tohoto důvodu také nedoporučuji dívat se na soutěžní videa na YouTube, neboť shlédnutí z YouTube se do bodů nezapočítají a vy tak svému oblíbenému videu k vítězství nepomůžete.

O výsledcích 8. kola MMD poháru vás samozřejmě budeme opět informovat samostatným článkem poté, co budou vyhlášeni vítězové. Oficiální vyhlášení a uzavírací ceremonie jsou momentálně naplánovány na 3. 3., ale je možné, že budou ještě posunuty.

Oficiální playlist hlavního kola 8. MMD poháru (první část)
Oficiální playlist hlavního kola 8. MMD poháru (druhá část) [v době psaní článku prázdný]