Top ten smutně krásných anime konců

Od otaku kolegů z japonského serveru BIGLOBE tu máme výsledky další vděčné ankety na ještě vděčnější téma. Tentokrát se hlasovalo ve věci anime titulů, které byly zakončeny s co možná nejvyváženějším poměrem smutku a krásy. Aneb konce, u kterých jste žalem prolili potoky slz, ale přesto jste tak nějak věděli, že hezčí zakončení si dané anime prostě nemohlo přát.

Code Geass je fenoménem a totéž platí i pro konec jeho druhé řady, proto první příčka není až tak překvapující. Druhé místo obsadila Madoka, jež potvrdila, že nekonečné čekání na její poslední dvě epizody, se přece jenom vyplatilo. Osobně mne velice potěšil pomyslný bronz pro anime AnoHana, které se i díky svému zakončení stalo mojí srdeční záležitostí. V anketě smutně krásných konců samozřejmě nemůže scházet Air, který se umístil na pěkném pátém místě. I teprve v prosinci dovysílané Mawaru Penguin Drum svojí hořkosladkou poslední epizodou dokázalo, že do vybrané první desítky patří. Žebříček uzavírá takřka legendární konec anime School Days, u kterého ovšem marně přemýšlím, co že na něm bylo krásného.

Budeme rádi, když svůj názor k tomuto žebříčku a vlastní preference vyjádříte v komentářích. Nicméně dávejte si při tom, prosím, pozor na spoilery.

1. Code Geass: Hangyaku no Lelouch R2
2. Mahou Shoujo Madoka Magica
3. Ano Hi Mita Hana no Namae o Bokutachi wa Mada Shiranai
4. Ga-Rei: Zero
5. Air
6. Ef – a Tale of Melodies
7. Mawaru Penguin Drum
8. Angel Beats!
9. Saishuuheiki Kanojo
10. School Days