Moe kartami proti kriminalitě?

Možná si ještě pamatujete na článek o tom, jak se město Matsudo v prefektuře Chiba rozhodlo bojovat proti kriminalitě s pomocí mahou shoujo maskota. Město společně s přidruženými organizacemi na této poněkud idealistické cestě překvapivě vytrvalo a tak zde máme jejich nový počin.

Jedná se o kartičky (přibližně velikosti vizitek) s motivujícími moe ilustracemi. Svým způsobem i účelem se jedná o něco podobného, co menší děti dostávaly (dostávají?) při prohlídce u lékaře. Karet jsou celkově tři druhy. První (na fotografii zleva doprava), s již zmíněnou mahou shoujo, má apelovat na včasné ohlášení zločinu, druhá nabádá k opatrnosti v silničním provozu a třetí, s obrázkem devítileté loli, se týká prevence před podvody nejrůznějšího druhu, jež v prefektuře Chiba představují obzvláště velký problém.

O ilustrace všech tří karet se stejně jako v případě předcházejícího plakátu postaral Nanaroku. Do oběhu se dostanou v celkovém nákladu 120 (30 + 30 + 60) tisíc kusů a k sehnání budou na městské radnici i dalších veřejných místech města Matsudo.