Maid vlak

O různě netradičně pojatých vlacích v Japonsku jsme na Koně psali už několikrát. Avšak vlak plný maidek naší pozornosti vloni úspěšně unikl. Naštěstí se tato zajímavá akce v Tokiu objevila i letos.

Železniční společnost Seibu Railway znovu nabízí jízdenky na jednodenní výlet maid vlakem. Jedná se o nový vlak typu Red Arrow Classic a vyjede 12. ledna na trase Ikebukuro (Tokio) – Seibu Chichibu (Chichibu). Až 300 pasažérů tohoto vlaku bude mít na starost dohromady devět maidek. Po dobu jízdy bude k dispozici občerstvení, různé hry a mimo jiné i výhled na horský komplex ležící u města Chichibu.

Aby byl tento vlak vypraven, musí se do 3. ledna na něj prodat nejméně 200 místenek v ceně 5 500 jenů (1 385 Kč) pro dospělé a 5 000 jenů (1 260 Kč) pro děti mezi šesti a dvanácti lety. V minulém roce se všech 360 místenek prodalo během dvou týdnů. Následně bylo zjištěno, že pasažéry loňského maid vlaku tvořili z 94% muži. Nicméně i osoby něžného pohlaví by si brzy měly přijít na své. Cestovní agentura Kinki Nippon Tourist totiž bude (ve spolupráci s tokijskou butler kavárnou Swallowtail) opět prodávat jízdenky na Butler’s Express.