Výsledky letošního Anime Saimoe a ISML turnaje

Letošní rok se pomalu blíží svému konci a důkazem toho je i to, že letošní Anime Saimoe Tournament a International Saimoe League již znají své vítěze. Japonský Anime Saimoe turnaj se nesl ve znamení ještě silnějšího blokování potenciálních zahraničních hlasujících, proto také celkový počet hlasů byl o dost nižší než dříve. Mezinárodní ISML se oproti tomu těšil zase o něco většímu počtu hlasujících než v předchozím roce a navázal tak na trend, který se drží od prvního ročníku.

Anime Saimoe Tournament letos ovládly postavy ze série Mahou Shoujo Madoka Magica. Hned čtyři z nich se dostaly do závěrečné top 8 a finále bylo kompletně v jejich režii. V něm se proti sobě postavily Tomoe Mami a Sakura Kyouko a podle všech očekávání vyhrála první zmiňovaná, a to poměrem hlasů 512 : 435.

V ISML se ve finále střetla Misaka Mikoto a Shana. Shana se nikdy žádného titulu nedočkala a tohle pro ni byla pravděpodobně poslední šance. Nakonec však neuspěla ani letos a z Nebeské korunky se může radovat Misaka, která ji porazila 9208 : 8052. Do top 16 se dostaly hned 3 postavy z Angel Beats!. K-ON!, Suzumiya Haruhi series a Bakemonogatari měly po 2 reprezentantech.

1 Tomoe Mami Mahou Shoujo Madoka Magica
2 Sakura Kyouko Mahou Shoujo Madoka Magica
3 Kaname Madoka Mahou Shoujo Madoka Magica
3 Erica Hartmann Strike Witches 2
5 Ika Musume Shinryaku! Ika Musume
5 Gokou Ruri Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai
5 Sayaka Miki Mahou Shoujo Madoka Magica
5 Astarotte Ygvar Astarotte no Omocha
1 Misaka Mikoto To Aru Kagaku no Railgun
2 Shana Shakugan no Shana
3 Tachibana Kanade Angel Beats!
4 Gokou Ruri Ore no Imouto ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai
5 Aisaka Taiga Toradora!
6 Nakano Azusa K-ON!
7 Nagato Yuki Suzumiya Haruhi series
8 Katsura Hinagiku Hayate no Gotoku!
9 Akiyama Mio K-ON!
10 Suzumiya Haruhi Suzumiya Haruhi series
11 Yui Angel Beats!
12 Eucliwood Hellscythe Kore wa Zombie Desu ka
13 Nakamura Yuri Angel Beats!
14 Charlotte Dunois Infinite Stratos
15 Senjougahara Hitagi Bakemonogatari
16 Sengoku Nadeko Bakemonogatari

Přestože postavy z Madoky se mohly dostat i do ISML turnaje, ani jedné z nich se mezi 50 soutěžících dostat nepovedlo. Kdyby Madoka v době nominací již skončila, možná by to vypadalo jinak, ale například Charlotte z Infinite Stratos, Eucliwood z Kore wa Zombie Desu ka či Victorica z GOSICK se do letošního ISML dostaly i přesto, že odvysílány byly asi jen 4 epizody ze seriálů, ve kterých vystupují.

Jak už je tomu zvykem, v japonském AST se daří postavám ze Strike Witches, oproti ISML. Naopak například Eucliwood Hellscythe, které se v ISML docela dařilo, vypadla v AST v prvním kole v souboji proti lehké soupeřce.

To je pro letošek z AST a ISML všechno. I když, není tomu tak úplně pravda. ISML totiž na prosinec chystá Bishounen Tournament, což bude určitě velmi zajímavé. Soutěžících je 96 a než se někdo zeptá, tak zodpovím velmi důležitou otázku. I přes protesty některých lidí, Kinoshita Hideyoshi je na seznamu, tak jej můžete v prosinci podpořit svým hlasem.