Podzimní MegaHobby EXPO 2011

Abychom těch figurkových výstav neměli málo (a to se pomalu už blíží i zimní Wonder Festival), tak v úterý se v akihabarském UDX konal event MegaHobby EXPO 2011, resp. jeho podzimní polovina. Veletrhu se bohužel nezúčastnili ani zdaleka všichni výrobci a mnoho zbrusu nových figurek představeno také nebylo. Nicméně i tak se našlo několik čestných výjimek, které mne zaujaly.

Opět jsem si neodpustil svoji prapodivnou libůstku a do záhlaví článku jsem tak dal fotku ne-bishoujo figurky. Výstavnímu Lelouchovi totiž bude nově dělat společnost neméně povedený Suzaku. Tentokrát od méně známé manufaktury Alpha x Omega. Anime Code Geass sice není můj šálek čaje, ale musím uznat, že figurky z něj mohou být velice pěkné. Z mého pohledu jednoznačně nejzajímavější prezentaci ovšem předvedl Alter. Většinu milovníků Louise určitě potěší opětovné vydání její Gothic Punk verze. Současné vlastníky naopak nepotěší logický pokles ceny této figurky o více než polovinu. Taneshima Poplar konečně dostala barvičky a ukázala, že se vedle produkčně starší Yamady nemá za co stydět. Zaujala i další variace Panty, ke které navíc přibyla rivalka její sestry Stocking; Kneesocks. Ani připravovaná Menma nevypadá v podání Alteru vůbec špatně.

A malá perlička na závěr. Na výstavě se objevily i boty. Přirozeně to nebyly boty ledajaké. Jednalo se o tenisky značky Reebok (edice Pump Fury) upravené do podoby populárních robůtků Tachikoma ze sérií Ghost in the Shell. Do běžného prodeje se ale nedostanou. Bylo jich vyrobeno pouhých 500 párů, takže se jedná spíše o sběratelskou raritku než o boty na celodenní tůru v rozbahněném lese. Jejich cena je prozatím neznámá.

Na další fotky z akce Mega Hobby Expo 2011 se můžete mrknout kupříkladu na blogu AkibaHOBBY tady a zde.