Nové informace o AKB48 anime

Již dříve jsme vás informovali, že se chystá anime o extrémně populární japonské dívčí skupině AKB48. Spolu se spuštěním oficiálních webových stránek byl zveřejněn i název anime, AKB0048. Těžko říct, jestli se má jednat o nějakou spojitost s agentem 007, neboť detaily o obsahu seriálu jsou stále záhadou. Jelikož ale na scenáři pracuje Okada Mari, autorka scénářů k Hanasaku Iroha, Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai, GOSICK či Toradora!, troufám si tvrdit, že špatné to nebude. Animaci má na starost studio Satelight, návrh postav Ebata Risa a vše bude režírovat Hiraike Yoshimasa.

Kromě oficiálního názvu je teď nově jasná ještě jedna věc. Jelikož AKB48 a její sesterské skupiny se skládají z více jak 200 členek, jen zlomek z nich může v anime účinkovat. Celkem jich bude devět a budou vybrány na základě série konkurzů. Finální konkurz se bude konat 13. prosince a 100 vybraných fanoušků se na něj bude moct přijít podívat. Přihlášku mohou lidé poslat poštou a vybírat se bude klasickým způsobem, loterií.

UPDATE: V konkurzu uspěly čtyři dívky z AKB48 Team B, Watanabe Mayu, Ishida Haruka, Satou Sumire a Satou Amina. Dále Nakaya Sayaka z AKB48 Team A, Iwata Karen z 12. generace research studentek AKB48, Yagami Kumi z SKE48 Team S, Hata Sawako z SKE48 Team KII a Mita Mao z druhé generace research studentek NMB48.