Každodenní život středoškoláků anime

Internetový magazín Gangan Online (Square Enix) včera oznámil anime adaptaci jedné ze svých manga sérií Danshi koukousei no nichijou, aneb Každodenní život středoškoláků (oficiální anglický titul je Daily Lives of High School Boys). Gangan Online obvykle slouží jako zkušební prostor pro začínající autory. Stejně tak je tomu i v případě Danshi koukousei no nichijou, pod kterým je podepsáno dosud neznámé jméno Yasunobu Yamauchi.

Proto je také takovým překvapením, že tato prvotina dostane tak brzy anime adaptaci a to ne OAV, ale rovnou televizní sérii. Nevíme ale zatím, jestli půjde o plnohodnotné 20-ti minutové díly nebo o kratší bloky, jako tomu bylo třeba u Morita-san wa mukuchi. Anime bude režírovat Shinji Takamatsu, design postav a režii grafické stránky dostane na starost Yoshinori Yumoto a animaci bude dělat studio Sunrise. Kromě vysílání v televizi od ledna příštího roku bylo ohlášeno i internetové vysílání, které na oficiálním kanálu na NicoNico Douga začne už 3. listopadu.

Přes název, ze kterého jde cítit shounen, se nemusí ani pánové tohoto anime bát. Jde totiž o klasickou komedii ze školního prostředí a vystupují v ní i dívčí postavy. Ostatně pokud umíte alespoň trochu japonsky, tak si můžete vždy dvě nejnovější kapitoly přečíst zdarma přímo na webu Gangan Online. K dispozici jsou také jako ukázka první dvě kapitoly celé série. Zbytek již sice není zdarma dostupný, ale vyšel ve formě už čtyř tankoubonu.