Flandre strikes back

Mám-li být naprosto upřímný, tak z aktuálního výběru nových figurek mne žádná nezaujala natolik, abych byl schopný o ní něco napsat a neměl při tom pocit, že přežvykuji otep slámy. Další klon Soniko nad ostatními kousky do jisté míry vyčnívá, nicméně jak je vidět na jejím zpracování, tak napůl stažené pantsu ještě nedělají kvalitní figurku. Beach Queen Yuuko mi připadá nějaká odfláknutá, a to dokonce i na obvyklé poměry svého výrobce. A jako třetí jednookou mezi slepými tady mám Nendoroida Matsumae Ohany. Ohanu mám rád, figurka jako taková je to povedená, ale z nějakého důvodu mi spojení této postavy a nendoroida prostě nesedí.

Proto jsem se tentokrát rozhodl pojmout svůj výběr trochu netradičně a zaměřit se na jeden ze současných re-releasů Touhou figurek, které Doc. Odine zmínil. Konkrétně se jedná o upíří Flandre Scarlett, mladší sestru Remilie.

Figurka vyšla původně v březnu 2010 a stejně jako některé další Touhou figurky z manufaktury Griffon Enterprises se pro svůj veliký úspěch dočkala znovuvydání. Není se čemu divit. Figurkové výtvory v podání Griffonu jsou totiž pověstné svojí propracovaností, přitom jejich cena nebývá nějak astronomicky vysoká. Kromě případných alternativních barev toho nelze na vzhledu Touhou postav mnoho měnit, takže by mělo stačit shrnutí, že i tato Flandre má vše potřebné včetně svých atypických křídel s krystaly, červeno-růžových šatů s čepcem a vyčuhujícího zoubku. Mírným fetišistickým zklamáním pro mne je její klasická spodnička, která celkem zabíjí potenciál rozfoukané sukně. Za povšimnutí stojí i masivní podstavec, ve kterém se figurka krásně zrcadlí.

Re-release této Ďáblovy sestřičky se dá pořídit za sympatických 6 250 jenů (1476 Kč) a není ani třeba na ni příliš dlouho čekat, protože do prodeje se dostane již koncem ledna.