Nisemonogatari v lednu, Kizumonogatari trailer

O ohlášení filmové adaptace Nisio Isinovy novely Kizumonogatari jsme tady už dříve psali. Příznivci tohoto autora ještě možná ani nepřestali oslavovat a už je tento týden ve čtvrtek překvapila další skvělá zpráva – byla oznámena televizní anime adaptace novely Nisemonogatari. Oproti Kizumonogatari, která se odehrává dříve než Bakemonogatari, je Nisemonogatari naopak zasazena do pozdější doby a točí se hlavně kolem Tsukihi a Karen, které znáte jako mladší sestry Koyomi Araragiho, hlavního hrdiny Bakemonogatari. Animaci bude opět dělat studio Shaft a režie se (v případě Shaftu snad automaticky) ujme Akiyuki Shinbou. Vysílat by se mělo začít už v lednu.

Jako by těch dobrých zpráv nebylo málo, tak jedním šmahem ještě oznámili i BD BOX verzi Bakemonogatari, která by měla vyjít 21. prosince. Za všech 15 epizod (12 televizních a 3, které se vysílaly na webu) na šesti modrých plackách i včetně několika obvyklých bonusů, jako čistý OP/ED, si řeknou oficiální cenu 29 400 jenů. Internetové obchody vám ale tradičně dají ještě slevu, takže například na takovém Amazonu koupíte kompletní Bakemonogatari za velmi slušných 23 520 jenů. Pro srovnání, pokud byste teď nakoupili celou sérii po jednotlivých samostatných discích, přišla by vás při oficiálních cenách na 47 250 jenů.

Datum, kdy půjde Kizumonogatari do kin, stále ještě nebylo potvrzeno, ale autoři nám alespoň předhodili trailer. Můžete ho shlédnout na nově otevřených oficiálních stránkách filmu. Zároveň byly otevřeny i stránky pro Nisemonogatari, také včetně úvodního traileru. Jestli se ovšem tomu krátkému sestřihu z několika ilustrací dá říkat trailer. Teď už jen doufat, že Shaft Kizumonogatari a Nisemonogatari neodfálkne, jako to udělal u letního Negima filmu.