K-On vláček a toastovač

Nedávno jsme na Koně měli zprávy o japonských vlacích inspirovaných zimní verzí Hatsune Miku a seiyuu z anime Hanasaku Iroha. Od 22. tohoto měsíce se na scéně objevil i vláček zasvěcený především milovníkům K-Onu. Jedná se o další z marketingových tahů, jak dostat na blížící se Eiga K-On! co možná nejvíce diváků.

Na tento vlak můžete narazit ve městě Otsu (prefektura Shiga), a to na jedné z linek společnosti Keihan Electric Railway. Jen stěží jej můžete přehlédnout, neboť jeho vagóny jsou bohatě vyzdobeny z vnějšku i zevnitř v K-On stylu, jak se ostatně můžete sami přesvědčit v galerii pod článkem. Takto upravený vláček bude převážet cestující až do konce letošního prosince. Otaku rovněž potěší i jízdenky s anime ilustracemi.

V souvislosti s marketingem kolem K-On filmu by byla škoda nezmínit akci, která se chystá v japonských maloobchodech s potravinami řetězce LAWSON. Od 15. září totiž bude i LAWSON zajišťovat předprodej lístků na tento očekávaný film. Zvláštnost akce spočívá v tom, že za poněkud vyšší cenu lístku dostanete toastovač (viz úvodní obrázek), který vám na každý toast vypálí obrázek hlavy Yui. Pokud ovšem nemáte zájem o K-On toasty, tak si můžete k lístku vybrat Yui v podobě nafukovací panenky.