Ostře sledovaná Mami

Jelikož Odine vyděržal v prezentacích nově odhalených figurek, tak i já jsem se rozhodl vytrvat v týdenním výběru jednoho z těchto kousků a jeho podrobnějším popisu. Pro tento týden byla volba celkem jasná, i když musím uznat, že obě představené Little Busters! figurky mi ji zrovna neulehčily. Na plné čáře přesto zvítězil Nendoroid Tomoe Mami z anime Puella Magi Madoka Magica. Není vůbec divu, že se v nabídkách eshopů dlouhou neohřál a byl velice rychle předvyprodán.

Mami je další z mnoha v nendoroidí produkci Good Smile Company, nicméně podle mého z této řady zásadně vyčnívá. Když pominu všeobecnou popularitu Madoka Magica produktů, tak brilantní zpracování a obrovskou variabilitu této figurky přejít zkrátka nelze. Tomoe Mami má na sobě svůj mahou shoujo kostým, přičemž kloubouček lze z hlavy sundat. Pokud jde o výraz obličeje, tak dispozici je její klasický uklidňující úsměv, odhodlaně naštvaný výraz a konečně i výraz plný zoufalého údivu, na který si musí pamatovat snad každý divák tohoto anime. K vybavení Mami neodmyslitelně patří mušketa a můžete se vsadit, že ani u tohoto Nendoroida nezůstalo u jedné. Kromě té, co drží, může mít ve svém podstavci zapíchnuty další tři. V GSC samozřejmě nezapomněli ani na její zakončující útok „Tiro Finale“ a vybavili Mami i pořádně velkou zbraní (byť zdaleka ne tak obří jako v anime). A když jsem se už zmínil o jejím výrazu beznaděje, tak jako třešničku na dortu (v tomto případě doslova) tady máme figurku původce, Charlotte ve své skutečné podobě, která je rovněž součástí balení. Pokud by všechny tyto akční prvky ale nebyly vaším šálkem čaje, tak jeden takový můžete i s talířkem dát Mami do rukou a máte klid.

Figurka bude k mání v pozdním prosinci 2011. Její doporučená cena je 3 800 yenů (cca 820 korun českých) a v eshopech byla k mání za částky až o pětinu nižší, ovšem jak jsem psal v prvním odstavci, kvůli obrovskému zájmu ze strany otaku je momentálně prakticky nesehnatelná. Je ale dosti možné, že právě tomuto zájmu v Good Smile Company vyjdou vstříc, rozhodnou se pro navýšení produkce a předobjednávky se tak znovu otervřou. V takovém případě vás budu neprodleně informovat v komentářích pod tímto článkem. Zatím si alespoň můžete dělat chutě u fotek v galerii, kam jsem znovu zařadil i snímky od Mikatan.

Mimochodem zkuste si jen tak pro zajímavost srovnat oficiálního Tomoe Mami Nendoroida s tímto fanouškovským výtvorem z doby dávno minulé. Řekl bych, že někteří japonští otaku by mohli z fleku pracovat pro GSC.