Další informace o novém Berserk anime

Nové číslo čtrnáctideníku Young Animal od nakladatelství Hakusensha odhalilo další informace týkající se nového Berserk anime projektu (o němž jsme již několikrát informovali), který si klade za cíl postupem času kompletně adaptovat svou manga předlohu od Kentaro Miury. Na režisérkou židli se posadí Kubooka Toshiyuki. Ten již režíroval například pátou epizodu anime Batman: Gotham Knight a byl vrchním animátorem OVA série Top o Nerae!. Kromě prací na anime se především věnuje oblasti her, kde je jako animátor a návrhář postav spjat se sérií Lunar. Dle jeho slov v časopise se on i celý tým snaží v Berserkovi vytvořit skutečný pocit drsného středověkého světa, dále také žádá o trpělivost všech nedočkavců. O distribuci se postarají Warner Brothers Japan.

Animaci dostane na práci již zcela s jistotou Studio 4°C, jež má na svědomí, kromě jiných, i tituly ověnčené jednou či více cenami mezi něž namátkou patří filmy Tekkon Kinkreet a First Squad: The Moment of Truth. Dále byla uveřejněna adresa webové stránky projektu. Web samotný bude ovšem otevřen až 15. července. Pravděpodobně nejočekávanějším kouskem z nášupu je datum uvedení filmu do kin. To bylo prozatímně stanoveno na leden 2012. V kinech by se také měl brzy objevit první teaser. A aby toho náhodou nebylo málo, tak společnost Good Smile uvede na letošním Wonder festivalu novou figurku Gutse.

Update: Před několika okamžiky oficiální stránky uvedly název prvního filmu. Ten zní „Berserk Ogon Jidai-Hen I: Hao no Tamago“. Volně přeloženo jako „Berserk Zlatý věk část první: Vejce krále“. Kvůli filmu byl také založen další twitter účet.

Update 2: Bylo potvrzeno, že příběhová část mangy známá jako „Zlatý věk“ dozná rozdělení do tří filmů.

Update 3: Na internet se dostal první půlminutový plnohodnotný trailer.