Toshokan Sensou dostane filmové zpracování

Na červnovém letáku od nakladatelství Kadokawa Bunko, které spadá pod společnost Kadokawa Shoten, bylo oznámeno, že se chystá animovaný film na novelu Toshokan Sensou autorky Hiry Arikawy. Tato novela stačila již v minulosti inspirovat studio Production I.G (Furi Kuri, Ghost in the Shell, Kimi ni Todoke) k vytvoření 12 dílné televizní série, která se v japonských televizích vysílala v roce 2008. Novela má také dvě manga verze příběhu, jedna vychází pod názvem Toshokan Sensou: Spitfire! u vydavatelství MediaWorks a pracuje na ní mangaka Yayoi Furudori. Druhou kreslí mangaka Kiiro Yumi a vychází u vydavatelství Hakusensha pod názvem Toshokan Sensou: Love & War. O tom, kdo na filmu bude dělat, zatím zmínka nepadla.

Příběh novely je zasazen do roku 2019, kdy hrozí, že svoboda projevu bude omezena zákonem. Hlavní hrdinka Iku Kasahara se připojí k jednotkám, které brání knihovny, aby z nich nebyly zabaveny a spáleny nevyhovující knihy. Časem však zjistí, že se zhostila téměř nadlidského úkolu.

Aktualizace 23. května 2012: Na Youtube kanálu Kadokawy Shoten se začalo se streamováním televizní upoutávky. Samotný film se do kin dostane 16. června, tedy již za pár týdnů.