Seiyuu Kawakami Tomoko podlehla nemoci

Kamio Misuzu

Dne 9.6.2011, v 16 hodin 45 minut japonského času opustila tento svět seiyuu Kawakami Tomoko v pouhých 41 letech. Zpráva se rozšířila dnes ráno našeho času a nedlouho poté byla potvrzena i agenturou Production Baobab, ve které Kawakami Tomoko působila. V roce 2008 byla nucena podstoupit operaci, po které musela přerušit svoji kariéru a většinu jejích rolí převzaly jiné seiyuu. Bohužel nebyla nalezena žádná efektivní léčba a Kawakami Tomoko po necelých třech letech nemoci podlehla. Údajně se jednalo o rakovinu vaječníku.

Kawakami Tomoko měla velmi verzatilní hlas a mezi jejími rolemi můžete naleznout jak roztomilé dívčí postavy, tak i chlapce a je velmi pravděpodobné, že jste ji alespoň jednou v nějakém anime slyšeli. Krátký přehled jejích nejznámějších rolí: Kamio Misuzu (AIR), Kurata Sayuri (Kanon), Tenjou Utena (Shoujo Kakumei Utena), Athena Glory (ARIA), Soi Fon (Bleach), Rosette Christopher (Chrno Crusade), Sugar (Chiccha na Yuki Tsukai Sugar), Shoujo (Clannad), Hinata Fuyuki (Keroro Gunsou), Shindou Hikaru (Hikaru no Go), atd.

Jedna z nejpamátnějších scén Kawakami Tomoko, z 12.epizody seriálu AIR, jako by nebyla dost smutná sama o sobě, teď nabývá na ještě větším rozměru. (Pozor: obrovský spoiler)

[spoiler]

[/spoiler]

Nechť její duše odpočívá v pokoji.