Nová „Cheerful JAPAN!“ figurka

Před měsícem a něco přišla Good Smile Company s akcí Cheerful JAPAN!, u které bude za každou prodanou figurku z této série přispívat 1 000 yenů Červenému kříži na obnovu Japonska po březnovém zemětřesení a tsunami. Při této příležitosti také představila prvního Nendoroida této série s prohlášením, že po celou dobu trvání akce (tj přinejmenším jeden rok) přijde každý měsíc s novou figurkou.

A tak se i děje. Jako dalšího Nendoroida tady máme Puchitto Rock Shotter ze stejnojmenné omake hry od Imageepoch. Jak jste jistě poznali, tak předlohou této postavy je Black Rock Shooter. Figurka jest oděna komplet v oranžové barvě, která je pro GSC i Cheerful JAPAN! typická. Podobně jako u této Miku mezi doplňky neschází vlajka s povzbuzujícím nápisem ani roztleskávací střapce a i oblečení bylo zvoleno do stylu roztleskávačky. Střapce jsou ovšem v barvě tmavomodré, příznačné to barvě BRS. U figurky se nezapomnělo ani na modrý plamen v levém oku či břišní jizvu. Zajímavostí je, že hlavy původního Black Rock Shooter nendoroida i výše zmíněné Gumako lze s tímto nendoroidem libovolně prohazovat (viz galerie). Stejně tak mašle ve vlasech se dají sejmout a použít u BRS Nendorida.

Figurka bude stát zažitých 3 000 yenů (625 Kč), doprava po Japonsku zůstává zdarma a kamkoliv do zahraničí stále za 2 000 yenů (415 Kč). Předobjednávky startují pro Japonsko 27. 6. ve 20:00, pro zbytek světa až dne následujícího a to v 11:00, přičemž ke svým majitelům se tento nendoroid dostane koncem října (v Japonsku) a koncem listopadu (mimo Japonsko). Předobjednávat bude možno opět jen na oficiálním eshopu, tudíž v ČR i SR si stále můžeme nechat zajít chuť, jak se u GSC bohužel již stalo nepěkným zvykem. Jedinou možností tak pro pro nás zůstává využití služeb některé z japonských přeposílacích společností nebo sledování nabídky figurek největšího otaku second handu Mandarake.