Kyubey jako živý

V poslední době se dle očekávání vyrojilo takové množství figurek na motivy anime Puella Magi Madoka Magica, že jsem je sotva stačil sledovat, natož abych o nich něco psal. Nicméně lidé od mnohokrát osvědčené Good Smile Company nezklamali a znovu přišli s něčím výjimečným.

Jedná se o figurku Kyubeyho, stvoření záhadného původu, které rádo nabízí holčičkám uzavření jisté smlouvy výměnou za splnění jakéhokoliv přání. V tomto případě by možná bylo na místě použít označení „PVC soška“, neboť vystihuje Kyubeho v jeho životní velikosti (jak můžete vidět níže v porovnání s Nendoroidem Madoky). Ke zpracování figurky asi jen těžko něco dodávat. Do posledního detailu je to zkrátka Kyubey, jak ho znáte. Je vyrobený z měkčeného plastu a jeho hlavou i nepřehlédnutelným ohonem lze otáčet, takže si jej relativně lze naaranžovat do pozice dle vlastního přání. Docela si dokážu představit, jak mnohé budoucí majitele po probuzení vyděsí onen upřený pohled a nezaměnitelný výraz té věci, co na ně shlíží odněkud z police.

Figurku bohužel nelze předobjednávat a z našich končin si ji s největší pravděpodobností nebudeme moci pořídit vůbec. Kyubeyho totiž bude možno zakoupit přímo na letním Wonder Festivalu (24. července) a to za cenu 10 000 yenů (2 130 korun) při omezení jednoho kusu na osobu. Další prodej poté bude podle všeho probíhat pouze z oficiálního eshopu, na který poslední dobou v GSC hodně sází, a měl by se týkat čistě Japonska. Navíc to vypadá, že počet vyrobených kousků se bude rovnat počtu objednávek.