Lavina Railgun figurek

Jestliže se řadíte mezi fanoušky anime Raildex (Railgun + Index), tak by vás mohla zaujmout dvojice (resp. čtveřice) nově představených figurek dvou ústředních postav těchto anime sérií, kterými Misaka Mikoto a Shirai Kuroko bezesporu jsou. O jejich stvoření se tentokráte postarala na tomto poli dosti neznámá manufaktura Penguin Parade, která se doposud až na výjimky zaměřovala na výrobu spíše spotřebního a méně hodnotného zboží pro otaku, jakým jsou tašky, hrníčky, nejrůznější kryty s anime motivy a tak podobně. Nyní zde ale máme rovnou čtveřici propracovaných PVC figurek a nutno uznat, že se více než povedly. Abych byl konkrétnější, jedná se o samostatné figurky Mikoto a Kuroko a ještě jednou to samé trošku jinak a v limitované edici.

Mikoto i Kuroko z běžné edice na sobě mají klasické uniformy svojí prestižní střední školy Tokiwadai. Mikoto v pravačce samozřejmě neschází pro ni tolik typická mince, s jejíž pomocí uvádí do chodu svůj pověstný a ničivý paprsek Railgun. Nemohou chybět ani tolik potřebné šortky pod sukní, aby jí při obzvláště divokých elektrohrátkách nebylo vidět na pantsu. Pomocí vyměnitelných částí navíc můžete Mikoto kdykoliv změnit na jednu z jejích sester (klonů) a to včetně typických high-tech brýlí, odstřelovací pušky M107 a především žádných neslušivých šortek. Na figurce Kuroko žádnou část sice nevyměníte (čemuž ostatně odpovídá i nižší cena), ale ani jí neschází nezbytný doplňek, jakým je páska na rukáv svědčící o její příšlušnosti k pořádkovým silám Judgement. Druhou rukou vytahuje z tašky pás s hřeby, které tak obratně používá ve spojení se svou teleportační schopností.

Teď něco k oné speciální edici. V japonském otaku eshopu AmiAmi si čas od času potrpí na nějakou tu zvláštnost vyrobenou výhradně pro ně. Přesně tak tomu je u druhé dvojice těchto figurek. Od těch výše popisovaných se ovšem liší minimálně. Mikoto dostala do vínku o něco detailnější zpracování, má jiný postoj a její klon dostal pro změnu do rukou karabinu (pravděpodobně volně vycházející z P90), jenž si můžete pamatovat například z bojů proti Acceleratorovi v první sérii anime Toaru Majutsu no Index. Figurka Kuroko v této limitované edici kromě detailů a postoje vyměnila jen pás s hřeby za několik hřebů v ruce připravené k okamžitému vržení.

Cenově se tyto dvě verze dvou figurek ovšem nijak neliší. Za Mikoto si na AmiAmi naúčtují 7 300 yenů (cca 1 560 Kč), zatímco Kuroko vás přijde o něco levněji na 5 650 yenů (zhruba 1 200 Kč). Všechny čtyři figurky budou k mání v pozdním září tohoto roku, přičemž předobjednávat můžete již nyní…

Mikoto Regular Edition
Kuroko Regular Edition
Mikoto AmiAmi Limited Edition
Kuroko AmiAmi Limited Edition

Mimochodem v galerii jsou jednotlivé figurky řazeny v pořadí, jak se o nich zmiňuji v textu. Ve stejném pořadí jsou uvedeny i odkazy na předobjednávky.