Další dobročinná akce GSC: Cheerful JAPAN!

Po velkém úspěchu nendoroid Hatsune Miku figurky, ze které šla část výdělku obětem zemětřesení na severovýchodě Japonska, se společnost Good Smile Company rozhodla v této dobročinné akci pokračovat i dalšími produkty. Po zatím nespecifikovanou delší dobu by nás teď měla každý měsíc čekat nová hračka z produkce GSC, z jejíž ceny půjde část přímo japonskému Červenému kříži. Akce dostala jméno Cheerful JAPAN! a má už i vlastní stránky.

Jako první v řadě nás v rámci této akce čeká nendoroid maskota GSC, Gumako. Její cena byla stanovena stejně jako u Hatsune Miku na 3 000 yenů a na pomoc obětem zemětřesení půjde také stejně, 1 000 yenů z každého prodaného kusu. Předobjednávky pro Japonsko začaly 11.5., pro zbytek světa začnou 25.5. Poštovné po Japonsku je zdarma, mimo Japonsko bude stát 2 000 yenů bez ohledu na cílovou zemi. Otázka je, jestli se GSC do té doby už pochlapí a přidá Českou republiku mezi země, kam zasílá objednávky. V případě Hatsune Miku tomu tak totiž z nějakého těžko pochopitelného důvodu bohužel nebylo. Podrobnější informace včetně galerie fotek najdete tady.

Dalším produktem v rámci Cheerful JAPAN! akce je velký plyšák Good Smile Seijin za ne zrovna lidovou cenu 15 000 yenů. Ovšem 5 000 z toho půjde na dobročinné účely. Předobjednávky začnou ve stejných datech jako u Gumako. Blog post s podrobnějším infem a galerií je zde.