Shiina Mayuri Nendoroid

Mikatan, pracovnice Good Smile Company, na svém blogu představila novou Nendoroid figurku, Shiinu Mayuri z anime podle stejnojmenné vizuální novely, Steins;Gate. Mayuri je již druhou postavou ze Steins;Gate, která byla převedena do Nendoroid podoby. Tou první byla Makise Kurisu.

Nendoroid Shiina Mayuri má tři vyměnitelné obličejové části: normální výraz, úsměv a rozpačitý výraz. Dále je k dispozici jeden pár natažených rukou, jeden pár pokrčených rukou, jedna levá ruka s vidličkou, na které je napíchnutý kousek karaage, levá ruka s banánem a pravá ruka držící mobilní telefon. Klobouk, jež Mayuri nosí, lze sundat, jak již můžete vidět na fotkách. V neposlední řadě GSC reprodukovalo i sběratelskou „věc“ zvanou Metal Oopa, kterou Mayuri získala a hned na to ztratila v první epizodě anime.

Rezervace na Mayuri Nendoroid začínají dnes, tj. 21.4.2011. K dostání by tato figurka měla být ve všech hlavních internetových obchodech a Hobby Search a AmiAmi už ji nabízí. Standardní cena je 3333 jenů, ale jak již tomu je u Hobby Search a AmiAmi zvykem, jejich cena se drží v rozmezí 2500 až 3000 jenů (cca 500 až 600 korun). Nově ale budete muset kvůli vyhlášce EU pravděpodobně připočítat i DPH ve výši 20% zásilky, tedy zřejmě včetně poštovného.