Autor light novely MM! zemřel

Japonské vydatelství Media Factory na svých webových stránkách oznámilo, že autor light novely MM!, Matsuno Akinari, 18. dubna zemřel. Matsuno vyhrál první „Cenu pro nového autora light novel Media Factory Bunko J“ a v roce 2005 debutoval se sci-fi komedií Aoba-kun to Uchuujin. V roce 2007 začal pracovat na nové série zvané MM!, komedii ve které vystupují postavy, které tak trochu trpí nějakou poruchou normálního chování. Masochista, sadistická dívka, androfobička, cross-dresser, otaku s těžkou slabostí pro 2D dívky a další. MM! se dočkalo i anime adaptace, která byla odvysílána loni na podzim.

Loni v září vyšel 10. díl light novely MM!, který se také kvůli autorově úmrtí stane posledním a série zůstane bohužel nedokončena.

Příčina smrti nebyla uvedena, ale vzhledem k tomu, že Matsuno Akinari byl s největší pravděpodobností třicátník a jeho smrt byla označena za náhlou, jednalo se o předčasné a nečekané úmrtí, což vylučuje možnost dlouhodobé nemoci. V každém případě, nechť jeho duše odpočívá v pokoji.