Santa Yui v sukumizu

Další z figurek, kterou na nedávné akci Wonder Festival 2011 přehlédnul asi jenom málokdo, byla i roztomilá K-On Yui v oblečku a čepici Santa Clause. I když mám takový neurčitý dojem, že konkrétně tento obleček by si na sebe ten obtloustlý dědula pravděpodobně nikdy nevzal.

Figurka pochází z dílny Max Factory, o distribuci se stará známá společnost Good Smile Company a na trh se dostane v červnu tohoto roku. Popravdě by mne celkem zajímalo, jak její autor nakonec dospěl k takovému neotřelému konceptu. Jak jsem se již zmínil, tato Yui má na sobě santovský kostýmek ve stylu minišatů a na hlavě jí sedí neméně vánoční čepice s velkými bambulemi. Jinak na sobě na první pohled nemá zhola nic a je bosá. Ostatně takto se jednou objevila v první řadě anime. Na druhý pohled ale zjistíme, že obleček i čepici lze sundat, načež Yui zůstane jen tak, jak ji autor stvořil, což znamená v japonských školních plavkách (sukumizu), které jsou fetišem snad každého otaku. Postavu Yui sice příliš nemusím, ale musím uznat, že křivky má tato figurka pěkné a propracované do nejmenšího detailu.

„Fetiš“ Yui si můžete předobjednávat již nyní a to za relativně rozumnou cenu 6 314 yenů (momentálně 1 355 Kč) na odkazovaném Hobby Search.