Top 10 zimních songů dle Anime One

Oblíbený japonský server Anime One, který se zabývá streamováním anime, vyhlásil výsledky ankety o nejoblíbenější písničku z anime zimní sezóny. 2ch uživatelé tyto výsledky „posvětili“ prohlášením, že odpovídají současným prodejům CD. Ovšem mně se na rozdíl od tohoto hlasování japonští otaku do vkusu tak úplně nestrefili.

První místo obsadila ClariS (na kterou si možná ještě pamatujete z Oreimo) s úvodní znělkou anime Mahou Shoujo Madoka Magika. Osobně mám za to, že skladby openingů Kore wa Zombie Desuka?, Onii-chan no Koto Nanka Zenzen Suki Janaindakara ne!! a obzvláště z Mitsudomoe Zouryouchuu! by si zasloužily i lepší umístění než pátou, šestou a devátou pozici. Totéž by se dalo říct o sedmém a až desátém místě závěrečných znělek již zmíněné Madoky i Zombie. Na druhou stranu i samotné umístění v první desítce je nepopíratelným úspěchem. A na třetí stranu to asi zbytečně moc řeším.

A tady máte kompletní žebříček.

1. Connect (Mahou Shoujo Madoka Magika)

2. Immoralist (Dragon Crisis)

3. Daydream Syndrome (Yumekui Merry)

4. Yume to Kibou to Ashita no Atashi (Yumekui Merry)

5. Ma Ka Se Te Tonight (Kore wa Zombie Desuka?)

6. Taste of Paradise (Onii-chan no Koto Nanka Zenzen Suki Janaindakara ne!!) – s největší pravděpodobností prozatím jediná plná verze této skladby na YT

7. Magia (Mahou Shoujo Madoka Magika)

8. STRAIGHT JET (Infinite Stratos)

9. Wagana wa Shougakusei (Mitsudomoe Zouryouchuu!)

10. Kizuite Zomie-sama, Watashi wa Classmate Desu (Kore wa Zombie Desuka?)