Krátké novinky z Wonder Festivalu

Přestože se Wonder Festival zabývá primárně figurkami, objevilo se na něm i několik zajímavých novinek a ohlášení ze světa anime. Přináším krátké shrnutí toho, co se ke mně dostalo.

Bylo ohlášeno složení týmu, který bude pracovat na anime Ikoku meiro no Croisee. Režie se ujme Kenji Yasuda (Shugo Chara!), zvuku a dramaturgie Jun’ichi Satou (Mayoi neko overrun!, Aria), scénář napíše Mamiko Ikeda (Koukaku no regios, Kaichou wa maid-sama!) a design postav půjde z pera Hideki Inoueho (Trigun: Badlands rumble). Animaci bude dělat studio Satelight. Ikoku meiro by se mělo začít vysílat v letní sezóně 2011.

Podle promo videa, které bylo na akci k vidění, to vypadá, že anime Gosick bude zřejmě pokračovat i v jarní sezóně. Při současném velkém množství jednosezónových anime tato zpráva jistě potěší fanoušky delších sérií.

Další krátká zpráva, která vyplynula z vysílaného promo videa, dozajista potěší všechny fanoušky komediální série Fireball. Bylo potvrzeno datum zahájení vysílání pokračování Fireballu s názvem Fireball Charming. Vysílání se dočkáme na stanici Tokyo MX v dubnu tohoto roku. Anime by se opět mělo držet formátu krátkých, cca dvou-minutových dílů, dělaných čistě v CG. Celkem by dílů mělo být 13 a těšit se můžeme i na slečnu Drossel ve full HD kvalitě. Promo spot je ke shlédnutí níže.

Poslední krátká zpráva se týká anime Dog Days. Stejně jako u Fireball Charming se toto anime začne vysílat v dubnu na Tokyo MX. Kromě této stanice bude k vidění ještě na MBS, Chiba TV, tvk, TV Saitama a BS11.