Stylový deštník

Období dešťů je ještě daleko, ale stačilo, aby na podzim v Japonsku trochu sprchlo a hned nějaký chytrý člověk přišel s nápadem na anime deštník. Obyčejný deštník s připlácnutou kresbou náhodné zrovna populární postavy by mě asi moc nenadchl, ale tenhle deštník, kterému stálo modelem AT pole z Evangelionu, mě svým nápadem nadchl natolik, že o něm prostě nemůžu nenapsat.

Deštník se objevil v obchodě Kotobukiya v Akibě a okamžitě vzbudil řádnou vlnu zájmu. Oficiálně spadá jako reklamní předmět pod film Evangelion 2.0, i když pochybuju, že AT pole se liší dost na to, aby někdo poznal, odkud že je zrovna tohle. Rozevřený deštník vypadá skvěle a opravdu ihned vzbuzuje představu AT pole. Lidem mimo otaku komunitu ale připadá jen jako obyčejný barevný deštník a nevyvolává žádné pohoršení, což někteří kupující označili za hlavní výhodu. Lidé, kteří mají poznat, poznají. A u ostatních to projde bez povšimnutí.

Původně se deštník prodával za velmi lidovou cenu 880 yenů. To ale nezabránilo některým podnikavcům jej hned hodit například na Amazon za 4000. Jestli je v Kotobukii ještě mají, to už se mi bohužel zjistit nepodařilo, ale jestli je někde uvidíte, tak bych s koupí raději neváhal.