Evangelion dortík

Když už není nic světobornějšího, o čem by se dalo napsat, vždycky se dá spolehnout na nějaký ten praštěný produkt z japonského otaku podsvětí. Tentokrát mě zaujala zpráva o tom, že Bandai opět přijímá objednávky na Evangelion dortík. Co si pod tím, kromě snahy vytěžit z Evangelionu co nejvíc peněz, má člověk představit? Především jde o skutečný čokoládový dezert. Dort velikosti cca 11x11x8cm ve tvaru pyramidy velitelství NERVu, politý čokoládovou polevou a s čokoládovou náplní.

Za 3990 yenů, které za to chtějí, by toho bylo poněkud málo, tak k balení patří ještě 13cm figurka Rei Ayanami a (což mi přišlo nejoriginálnější) 19-ti centimetrové, nerezové Longinusovo kopí, které kromě dekorace k figurce slouží také jako vidlička, kterou si můžete dortík sníst. Popravdě, nebýt té lákavé představy ukusování velitelství NERVu Longinusovým kopím s Ayanami jako držákem na příbor, bych o tom asi ani nepsal.

Pokud ještě někomu tahle myšlenka přijde stejně groteskně zábavná a má cca 800 korun nazbyt, předobjednávky na dortík se přijímají od 10.9. 12:00 a jejich množství je omezeno, takže kdo dřív přijde, ten dřív mele. Hotové balení se budou poté rozesílat někdy koncem listopadu.

Galerie, info a objednávky (jp)