Seriálová adaptace BANANA FISH

Ve středu 22. října došlo k oficiálnímu oznámení animované adaptace mangy zvané BANANA FISH. Informace byla veřejnosti sdělena skrze otevření oficiálních stránek. Web zveřejnil propagační obrázek, který vidíte vlevo, první upoutávku, na niž se můžete podívat pod článkem a základní jména tvůrčího týmu. Adaptace bude mít podobu televizního seriálu, kterého se dočkáme v následujícím roce. Projekt, vznikající ke čtyřicátému kariérnímu výročí mangaky Jošidy Akimi, produkují distribuční společnost Aniplex a stanice Fudži TV, která jej uvede ve svém programovém bloku noitaminA. Ten je již z první půlky příštího roku obsazen, proto můžeme BANANA FISH čekat nejdříve v létě. Nyní se v bloku vysílá Inujašiki, v zimě bude následovat Koi wa Ameagari no jó ni a na jaře přijde Wotaku ni Koi wa Muzukašii.

Režie se ujala Ucumi Hiroko, která strávila většinu své dosavadní kariéry jako animátorka a epizodní režisérka ve studiu Kyoto Animation. V roce 2013 se poprvé představila jako hlavní režisérka u seriálu Free!. Stejnou roli si zopakovala i o rok později u pokračování Free! Eternal Summer. Posléze však studio opustila a začala dělat na volné noze. Objevila se například u projektů Bungó Stray Dogs, pro který kreslila obrazový scénář ke dvacáté epizodě, a aktuálně se vysílajícímu Šókoku no Altair, u nějž nakreslila obrazové scénáře k epizodám dvanáct a třináct.

Hlavním scénáristou se stal Seko Hiroši, který napsal všechny scénáře k anime Owari no Seraph a Mob Psycho 100. V současné době se vysílá jeho seriál Inujašiki, u nějž se rovněž zasloužil o scénáře ke všem epizodám. Návrhy postav nakreslila Hajaši Akemi, která zpracovávala i návrhy pro loňský film Dókjúsei, u nějž se postarala i o animační režii a část obrazového scénáře. Letos se objevila u televizního filmu Rjú no Haiša, pro nějž nakreslila část obrazového scénáře a animovala několik střihů. Animační práce byly svěřeny společnosti MAPPA.

V roce 1973 ve Vietnamu začne zničehonic pomatený americký voják střílet po svých druzích a jediné, co je od té doby schopen říci, jsou záhadná slova „Banana Fish“. O dvanáct let později se v New Yorku dostane jeho bratrovi, místnímu grázlovi jménem Ash Lynx, do rukou lahvička s neznámou látkou, čímž se rozhýbe děj tohoto mysteriózního akčního thrilleru, do nějž se připlete i japonský fotograf Okamura Eidži. Manga začala vycházet v roce 1985 na stránkách měsíčníku Bessacu Shoujo Comic, ve kterém byla publikována až do roku 1994. Příběh vydal na devatenáct svazků.