Novela Kendža no Mago se dočká anime

Společnost Kadokawa minulý týden prostřednictvím videoupoutávky oznámila, že se chystá anime adaptace mangy Kendža no Mago (v překladu Mudrcův vnuk). Bohužel video, které si můžete prohlédnout dole pod textem, neodhalilo žádné konkrétnější informace, nevíme tedy, kdy se adaptace dočkáme a ani jaká bude její forma – jestli se bude jednat o televizní sérii, film, nebo OVA.

Jedná se o další dílo, jehož motivem je přemístění do jiného světa. Hlavní postavou je Šin Wolford, který byl reinkarnován z dnešního Japonska včetně svých vzpomínek. V novém fantasy světě se jej ujal Merlin Wolford, který je známý jako velký kouzelník, jenž několikrát zachránil svět, a vychoval ho jako vlastního vnuka. Daleko od civilizace jej učil tajům magie, aniž by mu řekl cokoliv o tom, jak se chovat ve společnosti. Když se tak Šin v patnácti letech dostává na magickou akademii, přichází s tím plno nesnází.

Za původní novelou stojí Jošioka Cujoši. Poprvé se objevila v roce 2015 na stránkách Šósecuka ni Naró (v překladu Staňme se spisovateli), v němž vychází až doteď. Ve stejném roce se dočkala i první tištěné verze, za kterou stojí společnost Kadokawa. Šestá a zatím poslední kniha vyšla letos na jaře a na konci tohoto měsíce se fanoušci dočkají knihy sedmé. Kromě toho vychází příběh taky v podobě mangy od Ogaty Šunsukeho, která vychází od jara minulého roku a příští měsíc se dočká pátého svazku.

zdroje:   Crunchyroll,  ANN