Originální projekt One Room

cxh5os9wiaak3l9-jpg-largeV pátek 18. listopadu došlo k oznámení nového originálního animovaného seriálu, kterého se dočkáme relativně brzy. K odhalení projektu došlo skrze otevření oficiálních stránek. Půjde o televizní seriál nesoucí název One Room a epizody budou krátkého formátu. Seriál se začne vysílat v lednu příštího roku na stanici Tokyo MX a rovněž boudou rovněž ke zhlédnutí na Niconico. Anime odvypráví „tři různé příběhy, které se odehrají v jedné místnosti“. Seriálu byl ihned oznámen bratříček s názvem Room Mate: One Room side M, který se začne vysílat příští rok v dubnu. Druhý seriál bude mít totožnou formu jako předchozí, ovšem tentokrát odvypráví příběhy z pohledu mužů. Projekt spustil i vlastní twitterový účet.

Pod námětem je podepsána společnost SMIRAL. Autorem příběhu je Mano Eidži. Jako vrchní producent projekt vede Sakuma Takaši. O zpracování scénáře se postaral Šimoi Aose. Původní návrhy postav k One Room nakreslil Kantoku, zatímco pro Room Mate je vytvořil Hibari. Kantoku navrhoval postavy k filmu Glass no Hana to Kowasu Sekai, Hibari naopak k seriálu Fractale. Pro potřeby animátorů návrhy upraví Okuda Jasuhiro, jenž navrhoval postavy k seriálu Mahó Šódžo Lyrical Nanoha.

Střihačem se stal Tokuda Šun, který se podílel například na Date a Live: Date to Date. Macumoto Hiroki se ujal povinností vedoucího výpravy, jímž byl i u anime Valkyrie Drive: Mermaid. Barevnou paletu vybírala Hibi Čieko, která stejnou pozici zastala u seriálu Boku wa Tomodači ga Sukunai. Animační práce má na svědomí studio Typhoon Graphics, jež v současné době spolupracuje na produkci filmové série Digimon Adventure tri.