Jamato opět vyplouvá

Ce3ZeyiUAAAkQsK.jpg largeMinulý rok v srpnu jsme informovali o plánovaném pokračování anime Učú Senkan Jamato 2199. Nešlo však o oficiální oznámení, jelikož se celý projekt nacházel pouze ve fázi přípravy. Nyní došlo k otevření oficiálních stránek. Ty přinesly informace o základní kostře tvůrčího týmu a vedle toho také upoutávku, kterou přikládáme ke zhlédnutí pod článkem. Nové anime ponese název Učú Senkan Jamato 2202: Ai no Senši-tači (v překladu „Vesmírný bitevník Jamato 2202: Bojovníci za lásku“). Půjde o filmovou heptalogii. Premiéry prvního filmu se dočkáme 25. února 2017, kdy bude snímek uveden do patnácti japonských kin, ve kterých setrvá po dobu dvou týdnů.

Režie se ujal Habara Nobujoši, jenž režíroval mimo jiné anime Break Blade a Sókjú no Fafner: Dead Aggressor. Pomocným režisérem se stal Kobajaši Makoto, který režíroval například třídílné OVA Ice. Příběhovým editorem a zároveň scénáristou je Fukui Harutoši, jenž napsal knižní sérii Kidó Senši Gundam Unicorn a scénář k filmu Space Pirate Captain Harlock. Jako návrhář postav se z předchozí série vrací Júki Nobuteru, který v současné době pracuje na seriálu orange. Pod mechanickými návrhy jsou podepsáni Išizu Jasuši a Tamamori Džuničiró; oba se podíleli i na Učú Senkan Jamato 2199. Nišizaki Šódži se stal výkonným producentem.

img_mecha_2 img_mecha_3

Oficiální stránky potvrdily návrat postavy Kodaie Susumua a Mori Juki. Susumua opět namluví Ono Daisuke a k roli Juki se vrátí Kuwašima Hóko. Hudební doprovod složí Mijagawa Akira, jenž skládal hudbu i k předchozímu Jamato projektu. Vedle toho složil hudbu i k seriálům Kaze no Šódžo Emily a Hoši no Kirby. Filmy bude distribuovat společnost Bandai Visual.

Jako autor námětu je pod projektem podepsán zesnulý Nišizaki Jošinobu, který stál za realizací původního Učú Senkan Jamato seriálu z roku 1974. První film se vedle kin objeví také na vybraných streamovacích službách, a to hned v den premiéry. Při návštěvě kina bude možno předběžně zakoupit limitovanou edici Blu-ray disku s filmem. Oficiálně pak BD a DVD půjdou do prodeje až 24. března příštího roku.