Podrobnosti o BLAME! filmu

buramu_bizuaruLoni v listopadu jsme informovali o chystané animované adaptaci mangy BLAME!. V polovině července došlo ke spuštění oficiálních stránek, které byly minulý týden naplněny novým obsahem. V první řadě byl zveřejněn první plakát adaptace, který můžete vidět vlevo. Dále bylo potvrzeno, že půjde o film, jejž premiérově nabídne webová streamovací služba Netflix. Snímek by se měl v jejich katalogu objevit během následujícího roku. Dále byla zveřejněna jména tvůrčího týmu a první upoutávka.

Na režisérskou sesli se usadil Sešita Hirojuki, který režíroval druhou sérii anime Sidonia no Kiši. Pomocným režisérem se stal Jošihira Tadahiro, jenž na Sidonia no Kiši pracoval jako střihač. Scénář sepsal Murai Sadajuki, který se účastnil i tvorby Mórjó no Hako. Návrhy postav nakreslil Morijama Júki, který se podílel na filmové trilogii Adžin. Vedoucím výpravy se stal Takiguči Hiroši, který je podepsán pod filmem 009 Re:Cyborg. Pozice hlavního kameramana byla svěřena do rukou Kataami Micunoriho, který se podílel na Mononoke-hime. Animační práce má v rukou studio Polygon Pictures.

S filmovou produkcí je spjat i autor předlohy, Nihei Cutomu, který se na tvorbě přímo podílí. Nakreslil nové návrhy postav, přepracoval příběh, vypomohl se scénářem a na celý projekt dohlíží jako hlavní poradce. V centru dění původního příběhu stojí Killy, jenž se v nekonečně rozpínajícím městě zvaném Megastruktura snaží najít poslední možnou spásu lidstva – Síťové terminální geny. Na obranu před mnoha nebezpečenstvími, která ho na cestě čekají, nosí Gravitační pulsní pušku.