První trailer k anime Sore ga Seijú

soregaseiyuuOficiální stránky chystaného anime Sore ga Seijú, založeného na jonkoma manze od mangaky Haty Kendžiróa a seijú Asano Masumi, zveřejnily první upoutávku, kterou můžete zhlédnout níže. Odhaleno bylo již také obsazení tří nejdůležitějších rolí. Hlavní postavu Ičinose Futabu bude hrát Takahaši Rie, v roli Moesaki Ičigo se představí Nagaku Juki a jako Kohana Rin pak Kóno Marika. Všechny tři seijú jsou podobně jako postavy, které ztvárňují, téměř naprostými nováčky. Tato trojice také vytvoří nové seijú hudební uskupení s názvem Ear Phones, které se postará o ústřední skladbu k anime. Singl se objeví na pultech obchodů již 18. června, tedy trochu neobvykle ještě před začátkem vysílání anime. Otevřeny byly také oficiální webové stránky Ear Phones.

Anime vzniká u studia Gonzo. Režisérem je Hiroši Ikehata (Robot Girls Z), scénář připravila Jokote Mičiko (Genšiken, Džoširaku, SHIROBAKO) a anime vzhled postav vytvořil Sasaki Masakacu (Saki, A Channel). Anime se objeví na televizních obrazovkách již v letní sezóně tohoto roku.

Sore ga Seijú je jonkoma manga, která sleduje osudy několika začínajících seijú a mimoto občas nakoukne i do života jejich zkušenějších kolegů, manažerů či dalších přidružených lidí. Každý týden vychází na webových stránkách dódžin skupiny Hadžimemašite, kterou Asano a Hata společně tvoří, nový díl mangy o délce jedné jonkomy, který si může kdokoliv zdarma přečíst (samozřejmě v japonštině). Navíc na Comiketu pravidelně Hadžimemašite vydávají dódžinši jonkoma mangu s novými příběhy a tématy, které nebyly zveřejněny na Internetu. Obsah mangy je založen na skutečných událostech, běžných příhodách a každodenních činnostech v životě seijú, neboť Asano čerpá ze svých vlastních zkušeností, které za svou již patnáct let dlouhou kariéru načerpala, a z příhod či návrhů jejích kolegyň a kolegů. Věrně tak zachycuje a popisuje život lidí, kteří čerstvě vstupují či již dlouhá léta působí v seijú průmyslu.

zdroj:   Otasuke