Naruto pokračuje

naruto_newMinulý týden v letošním osmnáctém vydání časopisu Šúkan Šónen Jump bylo oznámeno, že spin-off mangy Naruto Gaiden: Nanadaime Hokage to Akairo no Hanacuzuki (v překladu Naruto spin-off: Sedmý Hokage a šarlatový měsíc) se dočkáme již ke konci tohoto měsíce. Časopis na ni láká slovy: „Důležitá zpráva: Příběh vstupuje do nové generace!“. Pojem šarlatový měsíc označuje třetí cyklus měsíce v tradičním japonském lunárním kalendáři, který probíhá v době mezi pozdním březnem a začátkem května našeho gregoriánského kalendáře.

Manga Naruto skončila minulý rok 10. listopadu po 15 letech serializace. Její autor, Kišimoto Masaši, nicméně již dříve prohlásil, že se chce do léta stále věnovat této značce, takže na jeho případný úplně nový příběh si počkáme minimálně do podzimu.

Kromě toho má v létě vyjít film Boruto: Naruto the Movie, který navazuje na mangu a film The Last: Naruto the Movie. Sám Kišimoto se zde ujal pozice scénáristy a i návrh postav pochází z jeho hlavy. Protagonistou bude Boruto, syn Naruta a Hinaty, který se vzhledem i charakterem podobá svému otci. Dále bylo prozrazeno, že zde uvidíme Sasukeho, Sakuru a i jejich dceru Saradu. Na návrh Boruta i Sarady se můžete podívat dole pod textem.

Dále vychází i light novely, které sice pochází z per jiných autorů, ale Kišimoto je nadále ilustruje. Zatím vyšly 3 novely a během dalších měsíců bychom se ještě dalších tří měli dočkat. Tyto light novely rozvíjí osudy postav po skončení mangy, ale zároveň objasňují i některé staré záhady. Je možno se tak dozvědět například o budoucnosti Kakašiho, o milostném životě Gaary nebo o „pravdě o Akacuki“.

I hráči videoher se mají na co těšit. Na podzim bychom se měli dočkat videohry Naruto Šippúden: Ultimate Ninja Storm 4, jejíž předchozí díl jsme na Konatě recenzovali. Bandai Namco Games tuto hru vydají i na Západě pro PlayStation 4, Xbox One a na PC přes platformu Steam. Oproti minulým dílům zde bude ještě více postav, uvidíme tak i postavy z poslední války nebo z posledního filmu.

A aby toho nebylo málo, tak se Naruto dočká i muzikálu ztvárňujícího první třetinu příběhu. Na nejnovější upoutávku, která vyšla před pár dny, se můžete podívat níže:

Návrh Boruta a Sarady
boruto_sarada

zdroje:   ANN,  Crunchyroll