Co bylo k vidění na letním Wonder Festivalu

wf14sS menším zpožděním vám přinášíme již tradiční výběr nových figurek z Wonder Festivalu, jenž proběhl v neděli 27. července, a to jako vždy ve výstavním areálu Makuhari Messe v Čibě. Fotovýběr se oproti dřívějšku sice opět o něco rozrostl, nicméně stále se jedná o pouhý zlomek toho, co bylo na veletrhu k vidění, a zároveň jen o část vystavených figurek, které mě skutečně zaujaly. Tentokráte v něm nenaleznete žádné garážové kity, ve všech případech se jedná o figurky od předních profesionálních výrobců. Komu tento značně subjektivní přehled nestačí, nechť zavítá na jeho zdroj, kterým jsou články s tagem wf2014夏 na webu AkibaHOBBY.

Zajímavou novinku představila na Wonfesu společnost Max Factory. Jedná o low-endovou řadu figFIX, která v sobě kombinuje figmy s klasickými figurkami. Řada figFIX bude lákat především na cenu odpovídající figmám, ale na rozdíl od nich nebudou mít tyto figurky v měřítku 1 : 12 žádné klouby a jejich vzhled tak bude možné upravovat jen s pomocí vyměnitelných obličejů. Figmám bude ovšem dopovídat i detailnost zpracování, která není nijak ohromující. Vůbec první představenou figFIX byla Šimakaze, v plánu jsou však i další kanmusu či vybrané postavy z Girls und Panzer.

Velký prostor patřil již tradičně Good Smile Company a všem partnerským výrobcům, jako je Max Factory, Phat Company nebo FREEing. Vedle vystavených figurek upozorňovaly tyto společnosti na chystané novinky rovněž pomocí obří vývěsky. Z té měli návštěvníci možnost se dozvědět například to, že vedle vystaveného bitevníku Hiei, torpédoborce Amacukaze a ponorky I-401 se již tak početný zástup KanColle Nendoroidů brzy rozroste také o lehkou letadlovou loď Rjúdžó a těžké křižníky Suzuja a Kumano. Kromě nich GSC plánuje i měřítkovou figurku torpédoborce Šigure, a to rovnou v její Kai Ni verzi.

Nových figurek postav z Kantai Collection bylo na letním na Wonder Festivalu opravdu mnoho a jen málokterý výrobce tomuto fenoménu ještě odolává. Nejvíce se v tomto ohledu snaží Max Factory, ale příliš pozadu nezůstává kupříkladu ani podstatně menší výrobce QuesQ. Na jiný zaručený prodejní trhák vsadil Alter, který oznámil rovnou dvě figurky vycházející z ilustrací použitých v mobilní hře Love Live! School Idol Festival, která má jen v Japonsku více jak tři miliony registrovaných hráčů. Koho by nenadchla vánoční UR Kotori či zvířecí SR Rin, ten jen stěží odolá Maki v plavkách, jež se takto objevila na přebalu 32. čísla magazínu Dengeki G’s Festival.

zdroj:   アキバHOBBY