Anime Free od KyoAni

Minulý týden v pátek studio Kyoto Animation oznámilo nové anime Free!. Anime je adaptací novely High Speed! autora Ooji Koujiho. Zajímavostí je, že tato novela získala čestné uznání v druhém ročníku Kyoto Animation Award. První ročník této soutěže vyhrála novela Chuunibyou demo Koi ga Shitai!, ze které o pár let později vznikla anime adaptace, jež podle čtenářů Konaty patřila k těm nejlepším anime minulého podzimu.

Ústřední postavou anime je Nanase Haruka – chlapec, jehož největší zálibou vždycky bylo plavání. Před dokončením základní školy se zúčastnil turnaje v plavání, který společně se svými kamarády vyhrál. Nicméně od té doby už uplynulo pár let. Nyní je Haruka na střední škole a žije klidným středoškolským životem. Jednoho dne ho ale kamarád ze základní školy, Matsuoka Rin, vyzve k plaveckému utkání, v němž je Haruka drtivě poražen. To ho neodradí, ba naopak povzbudí, a dohromady s dalšími kamarády ze základní školy a jedním nováčkem založí středoškolský plavecký klub.

Toto anime je režisérskou prvotinou Utsumi Hiroko, která doteď pracovala na pozici animátora. Scénář má na starosti Yokotani Masahiro, jenž pracoval například na právě vycházejícím Hataraku Maou-sama! nebo na Maria Holic. Designu postav se ujal Nishiya Futoshi, kterého můžeme znát například z anime série Suzumiya Haruhi no Yuuutsu nebo z anime Hyouka. Natáčení probíhá ve studiu Kyoto Animation, které není třeba nějak představovat.

Anime by mělo začít vycházet v červenci toho roku.

zdroje:   ANN,  Crunchyroll