Cheerful JAPAN! Saber/Rin

Nějakou dobu jsme teď o dobročinné akci Good Smile Company s názvem Cheerful JAPAN! nepsali, přestože se každý měsíc objevila nová figurka z této speciální edice. Dle mého skromného názoru jste ale zase o tolik ochuzeni nebyli. Nendoroidy střídaly figmy a naopak, přičemž se nejednalo o až tak originální kousky, jako tomu bylo u těch několika prvních. Navíc GSC si pro ně stále drží exkluzivitu prodeje ve vlastním eshopu, pročež se nedostaly ani do našich týdenních přehledů. Nyní se ale konečně objevil produkt z této série, jenž za vyzdvihnutí rozhodně stojí.

Je jím nendoroidí set tvořený figurkami Saber a Rin. Přestože na většině Cheerful JAPAN! figurek se rozhodně nešetří oranžovou barvou, tak obě Fate/ hrdinky si na oblečení (dají-li se jejich miniaturní oblečky roztleskávaček takto nazvat), střapcích i botách zachovaly pro ně typické barvy. Saber modrou a Rin červenou. Výjimku tvoří pouze oranžové části oblečků a mašle ve vlasech. U Saber si nelze nevšimnout pro ni silně netradičního copu. U Rin se samozřejmě nezapomnělo ani na její neodmyslitelné nadkolenky. Snad všichni Nendoroidi mají tři druhy obličejových výrazů. V tomto setu jsou pro každou figurku ale jen dva. Usměvavý a šťastně unavený. Bohatě to ovšem vynahrazuje doplněk v podobě velkého, oranžovo-bílého transparentu s nápisem „Cheerful JAPAN!“, jenž mohou obě figurky svorně držet. Kromě toho je možné je i posadit.

Tento nendoroidí set (obsahující obě figurky) bude k mání od 12. prosince, opět výhradně z online obchodu Good Smile Company, a to za cenu 6 000 jenů (necelých 1500 Kč). K tomu je třeba si připočítat ještě paušální poštovné mimo Japonsko ve výši 2 000 jenů. Stejnou částku z každého prodaného setu přispěje GSC na obnovu březnovým zemětřesením postižených regionů. Netřeba snad ani zmiňovat, že ČR i SR stále schází na seznamu zemí, do kterých GSC své zboží zasílá.