Řádění autorů pokračuje

Nebo se spíše ještě stupňuje. Už jsem tady sepsal jeden delší výplod o autorce Kuroshitsuji a částečně i o autorovi Bleache, ale ti, zdá se, jen spustili menší lavinu. Proti nezákonnému nahrávání a stahování mangy již delší dobu čas od času vystoupí nějaká vydavatelská společnost, ale teprve teď se začali ve větším ozývat i sami autoři. Především krátkými zprávami na Twitteru nebo třeba v případě Yany Toboso i příspěvky na blogu.

Jedním z těch, kteří se v poslední době rozjeli, je Rei Hiroe, autor například mangy Black Lagoon. Ve svém krátkém postu na Twitteru pokyvuje hlavou nad lidmi, co nahrávají na net celé série a ještě se tím pyšní. „Nevím, jak je doma vychovávali, ale takoví lidé… hmm, u těch se prostě modlím, aby dostali rakovinu slinivky nebo něco.“ Tato citace samozřejmě vyvolala salvy smíchu na 2chanu, který prostě nadchla myšlenka na zabíjení lidí rakovinou slinivky nebo fakt, že teď asi všichni, kteří mají rakovinu slinivky, ji mají z nelegálního nahrávání mangy. Dobrá ironie je, že právě tento autor tak vášnivě bojuje za autorská práva, když pod svojí přezdívkou Tex-Mex se je neštítí zase porušovat vydáváním doujinů, využívajících postavy ze známých sérií.

Na Hiroeho reaguje autor hentai mangy Kazuki Kotobuki. Podle něj je rakovina moc pomalá, takže i kdyby ji „nahrávači“ dostali, tak před smrtí stihnou ukrást ještě spoustu dalších sérií. Jeho doporučeným řešením je: „Třeba až příště půjdou ven, tak by je mohl zasáhnout blesk nebo na ně spadnout meteorit. Ale opravdu si už přeji jejich smrt.“ Tady už snad žádné komentáře ani ode mě ani od 2chanu nejsou potřeba.

A aby toho nebylo málo, tak tady máme ještě třetí návrh na zajímavý způsob smrti od autora Hellsingu, Kouty Hirano. Ten by to ale vzal šmahem nejen s lidmi, co nahrávají, ale i s těmi, kteří ty mangy poté stahují a zadarmo čtou. „Až je někdy v budoucnu bude mít doktor pod nožem a operovat jim hlavu nebo břicho, tak bych chtěl, aby dostal záchvat smíchu a poslal je na onen svět.“

Na trochu veselejší notu, v mnoha (převážně posměšných) reakcích 2chanu, pobavila jedna odpověď na Hiroeho zmínku o výchově. „Jak nás doma vychovávali? Mě nevychovávali. Já vyrůstal na vašich mangách!”